Environmental Utopias. Sound performance, screening and Q&A with Sillyconductor

Environmental Utopias. Sound performance, screening and Q&A with Sillyconductor
Artist: Sillyconductor
Curator: Adrian Bojenoiu
Performance: Joi 27 octombrie ora 16.30
Locație: Casa Muzeelor, Strada Vasile Alecsandri 6, Iași

”Environmental Utopias” este un proiect pilot de cercetare inițiat de Galeria ElectroPutere în parteneriat cu Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Arte (ICMA) din cadrul UNAGE (Iași). Cercetarea a fost realizată de artistul Sillyconductor/Cătălin Matei în colaborare cu curatorul Adrian Bojenoiu și se bazează pe studiul vieții plantelor prin intermediul tehnologiei digitale. ”Environmental Utopias” este o incursiune experimentală, sonoră și vizuală în mediul vieții relaționale a plantelor.

Pentru a intra în intimitatea vieții plantelor cu scopul de a culege date legate de activitatea invizibilă a acestora și a interacțiunii lor cu mediul proxim, Sillyconductor, a pus în practică o metodă similară cu cea utilizată la monitorizarea impulsurilor bio electrice. Astfel, planta devine o oglindă a mediului în care trăiește. Fluctuațiile bioelectrice au fost interpretate de un software realizat de artist și transformate în șiruri de date interpretate sonor și vizual. Impulsurile înregistrate vor fi vizualizate și transformate în imagini sau pot fi observate în timp real, permițând un anumit nivel de interacțiune. Performance-ul propus publicului va consta într-o reprezentare sonoră și vizuală bazată pe interpretarea live a datelor colectate și acompaniată de interacțiunea directă cu cateva plante. Finalul performance-ului va fi urmat de o sesiune Q&A.

Design grafic: Sebastian Danciu
Partener eveniment: Muzeul Literaturii, Iasi
Parteneri media: Revista ARTA, Propagarta,

Proiect cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.